2 Snijd de voet en de takjes van de broccoli. Pel ze en snijd ze in grote blokjes. Bak de takjes en de voet in gezouten kokend water. Verfris met koud water. Laat uitlekken.
3 Verwarm de gevogeltebouillon en laat de thee gedurende 3 minuten trekken. Filter.
4 Giet de broccoli, de bouillon geparfumeerd met de gerookte thee, de dragonblaadjes en de lijnzaadolie in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Voeg kruiden toe. Hou warm 'au bain-marie'.
5 Voeg peper en zout toe aan de sint-jakobsnoten. Verhit de boter in een grote pan. Wanneer de boter warm is, voeg dan de noten toe. Geef ze voldoende ruimte. Bak ze 2 minuten aan elke zijde.
6 Op het bord: serveer de puree en verdeel de noten erop. Versier met dragon. Dien onmiddellijk op.
Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolie is een recept van Delhaize