Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolie

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
  • 2 Snijd de voet en de takjes van de broccoli. Pel ze en snijd ze in grote blokjes. Bak de takjes en de voet in gezouten kokend water. Verfris met koud water. Laat uitlekken.
  • 3 Verwarm de gevogeltebouillon en laat de thee gedurende 3 minuten trekken. Filter.
  • 4 Giet de broccoli, de bouillon geparfumeerd met de gerookte thee, de dragonblaadjes en de lijnzaadolie in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Voeg kruiden toe. Hou warm 'au bain-marie'.
  • 5 Voeg peper en zout toe aan de sint-jakobsnoten. Verhit de boter in een grote pan. Wanneer de boter warm is, voeg dan de noten toe. Geef ze voldoende ruimte. Bak ze 2 minuten aan elke zijde.
  • 6 Op het bord: serveer de puree en verdeel de noten erop. Versier met dragon. Dien onmiddellijk op.

Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten
10 min
Bekijk recept
Broccolispread
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cranberry-pruimen-notenreep
15 min
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept