1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de lapjes bladerdeeg op (verwijder de beschermblaadjes). Snij ze in een vorm naar wens (in ster, rond, enz). Laat volledig ontdooien.
2 Verwarm de boter en de olie in een diepe pan. Leg er de sint-jakobsnoten in en bak ze 30 sec. per kant, leg ze op een bord. Doe de groenten in de pan, roer 2 min., voeg dan het kruidentuiltje en het water toe. Dek af en laat 10 min. stoven op heel zacht vuur.
3 Smeer ondertussen de bladerdeegplakjes in met het losgeklopte ei en zet ze 12 min. in de oven tot ze mooi bruin gebakken zijn.
4 Giet de champagne in de pan bij de groenten, laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur, voeg dan de room en de sint-jakobsnoten toe. Laat 2 min. (niet langer!) sudderen op zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de bereiding over kommetjes of eenpersoonsstoofpotjes, bestrooi met de gehakte peterselie en bedek met bladerdeeg. Serveer meteen.
Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg is een recept van Delhaize