Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de lapjes bladerdeeg op (verwijder de beschermblaadjes). Snij ze in een vorm naar wens (in ster, rond, enz). Laat volledig ontdooien.
  • 2 Verwarm de boter en de olie in een diepe pan. Leg er de sint-jakobsnoten in en bak ze 30 sec. per kant, leg ze op een bord. Doe de groenten in de pan, roer 2 min., voeg dan het kruidentuiltje en het water toe. Dek af en laat 10 min. stoven op heel zacht vuur.
  • 3 Smeer ondertussen de bladerdeegplakjes in met het losgeklopte ei en zet ze 12 min. in de oven tot ze mooi bruin gebakken zijn.
  • 4 Giet de champagne in de pan bij de groenten, laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur, voeg dan de room en de sint-jakobsnoten toe. Laat 2 min. (niet langer!) sudderen op zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de bereiding over kommetjes of eenpersoonsstoofpotjes, bestrooi met de gehakte peterselie en bedek met bladerdeeg. Serveer meteen.

Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept