1 Bereid de gembersiroop: schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 min op een heel zacht vuur tot de helft inkoken. Giet het citroensap erbij, meng en bewaar in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2 Besprenkel de fijngesneden appel met het limoensap. Snijd de muntblaadjes fijn.
3 Leg op elke snee heilbot een beetje komkommer, wortel, appel, munt, koriander en avocado en rol op.
4 Maak de dipsaus: meng de gembersiroop met het citroensap, de slaolie en de sesamolie. De combinatie van de knapperige, frisse vulling en de zilte vis is een verrassing in de mond!
Spring rolls van heilbot is een recept van Delhaize