1 Giet warm water in een grote kookpot, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe er de in stukken van 3 of 4 ribben gesneden spareribs in. Zet een deksel op de pot en laat, na het hernemen van het kookpunt, nog 15 min. garen op zacht vuur. Giet ze af.
2 Doe de honing en het citroensap in een schaal en roer tot een glad mengsel. Voeg dan de tomatenpuree toe, de geraspte gember, de sojasaus, de olie en de cola. Roer, doe er dan de spareribs bij en bestrijk ze goed met de marinade.
3 Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Laat de spareribs 15 min. grillen op de barbecue of in de oven (voorverwarmd op th. 6 (180°C), draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
4 Serveer ze met in de schil gekookte aardappelen, salade, enz.