Sobanoedels met kip

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gember. Pel de knoflook en hak grof samen met de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringen, houd een handvol ringetjes apart voor de afwerking.
  • 2 Zet een pan op het vuur met de sojasaus, de fish sauce, de gember, de knoflook, de lente-ui en ½ kl kurkuma. Giet er 8 dl water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • 3 Haal van het vuur en giet de bouillon door een zeef. Zet even apart.
  • 4 Snijd de kip in blokjes. Kruid met peper en zout en bak ze mooi goudbruin en gaar in wat olijfolie. Kruid met een snufje kurkuma.
  • 5 Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • 6 Breng water aan de kook en dompel de peulerwten erin gedurende 2 à 3 minuten. Koel ze af onder ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te bewaren. Bak ze kort op in wat olijfolie.
  • 7 Laat de tofu zorgvuldig uitlekken en snijd in blokjes.
  • 8 Verdeel de sobanoedels over diepe kommen, schik er de kip, de blokjes tofu en de peultjes op en giet dan de zelfgemaakte bouillon erover.
  • 9 Werk af met wat lente-ui.

Sobanoedels met kip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Malse kipfilet met krokante asperges en kerriekruim
45 min-
Bekijk recept
Japanse curry
30 min-
Bekijk recept
Sobanoedelsoep met paddenstoelen en ei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept