1 Trek zeste van 1 citroen. Hak de peterselie en de tijm fijn en meng onder het paneermeel. Zet 3 diepe borden klaar: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de bloem en 1 met het gekruide paneermeel. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
2 Zet een pan op het vuur met de olie en bak er de visburgers mooi goudbruin en krokant in gedurende 2 à 3 min per kant.
3 Snijd de kool in superfijne plakjes. Spoel de spinazieblaadjes en zwier droog. Hak de kappertjes, lente-uitjes, dille, munt en dragon fijn. Meng dit alles onder de zure room en kruid met peper en zout.
4 Snijd de broodjes in
2 Lepel er wat zure room op, enkele plakjes wittekool en daarop de burger. Leg enkele blaadjes spinazie op de burger en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer meteen.
Scandinavische visburger is een recept van Delhaize