1 Was de schelpen meermaals door ze stevigdoor elkaar te roeren. Verwijder gebroken schelpen en laat ze vervolgens ten minste 1uur in gezouten water staan, zodat al het zand loskomt.
2 Hak de amandelen fijn en doe ze in een pan zonder vetstof. Rooster de amandelen op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren. Zet opzij zodra ze goudbruin zijn.
3 Hak de look en de peper fijn. Fruit ze 2 min met de sinaasappelschil in een sauteerpan op een zacht vuurtje. Doe er de witte wijn en zout bij en laat 3 tot 4 min sudderen. Zet het vuur hoger, doe de tapijtschelpen in de sauteerpan, doe het deksel erop en laat 3 min koken waarbij je de schelpen enkele malen opschudt tot ze allemaal open zijn. Gooi schelpen die niet opengaan weg. Haal van het vuur, voeg de amandelmengeling, de koriander en de hazelnootolie toe en serveer onmiddellijk.
Schelpdieren met amandelen en sinaasappel is een recept van Delhaize