1 Laat de scheermesjes gedurende 2 uur in koud water weken. Ga er regelmatig met je handen door en vervang telkens het water zodat alle onzuiverheden verwijderd worden (zand, modder…).
2 Steek de barbecue aan.
3 Zet een pannetje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Snijd de schil van de sinaasappel, pers hem en voeg het sap en de zeste bij de gesmolten boter. Haal de pan van het vuur en laat zo’n 10 minuten marineren.
4 Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn en voeg bij de sinaasappelboter. Zet het pannetje aan de zijkant op de barbecuerooster en laat nog 5 minuten sudderen. Hak de dragon, de platte peterselie en de dille fijn en voeg bij de sinaasappelboter. Kruid stevig met peper.
5 Schik de schoongemaakte scheermesjes op de barbecuerooster en gril tot ze openen, dan zijn ze gaar. Voeg de scheermesjes dan meteen bij de sinaasappelboter en roer voorzichtig. Serveer meteen.
Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter is een recept van Delhaize