1 Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze met de velkant naar beneden in een droge pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op laag vuur. Verhoog het vuur een beetje wanneer het vet begint te smelten, Laat aan beide kanten goudbruin bakken, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees (het moet binnenin roze zijn).
2 Snij intussen de ananas in schijven en verwijder het harde kerndeel.
3 Kruid de gare eendenborsten met peper en zout, neem ze uit de pan en hou ze warm.
4 Verwijder nagenoeg al het braadvet uit de pan en leg er de schijven ananas in. Laat ze goudbruin bakken op hoog vuur, leg ze dan op een warm bord. Giet de azijn, het sinaasappelsap en de honing in de pan. Roer de bakresten los, voeg de specerijen en het bindmiddel toe, roer en laat 2 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm eventueel de ananas in de saus.
5 Snij intussen de eendenborsten in plakken en verdeel ze over warme borden. Bedruip ze met een beetje saus en serveer ze met de ananas en met rijst.
Eendenborst met ananas en specerijen is een recept van Delhaize