1 Neem het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
2 Doe 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de gehakte sjalotten en de spekblokjes. Voeg na 5 minuten de rode wijn toe, 2 takjes tijm en de kalfsfond. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
3 Voeg het bindmiddel toe, laat nog 1 minuut sudderen en breng op smaak met peper en zout.
4 Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de entrecotes in met olijfolie en schroei elke kant 1 minuut 30’ in de hete pan. Verlaag het vuur en laat nog verder bakken afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Voeg peper en zout toe.
5 Neem het vlees uit de pan, giet er de saus in en roer de bakresten los. Leg de entrecotes in de saus en dien meteen op. Serveer met frieten of aardappelen in de schil, met gestoomde groenten of een heerlijke salade.
Entrecote à la bordelaise is een recept van Delhaize