Zelfgerookte makreel

4
5 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een klein gaatje in de makreel. Bevestig de makreel aan een stuk keukentouw en fixeer het aan het deksel van een hoge bokaal, zodat de vis mooi in de bokaal kan hangen als je hem sluit.
  • 2 Leg de houtkrullen en het stro op de bodem van de bokaal en steek ze in brand.
  • 3 Hang de makreel in de bokaal.
  • 4 Het rookproces kan wel 2 u in beslag nemen, afhankelijk van hoe sterk de rooksmaak van de makreel mag zijn.
  • 5 Laat in ieder geval regelmatig wat rook ontsnappen want je makreel verzuurt in stilstaande rook. Dan krijgt je makreel een zurige smaak en dat is niet lekker.

Zelfgerookte makreel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

ZELFGEROOKTE ZALMFILET
15 min
Bekijk recept
Zelfgerookte Zalm
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-worstjesomelet (Froutalia Uit Andros)
10-20 min -
Bekijk recept
Kaas Omelet
0-10 min -
Bekijk recept