Zalm met bosbessen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de rode uien en snijd ze in partjes. Zet een pan op een zacht vuur met wat olijfolie en fruit er de partjes ui in gedurende 5 min. Voeg de helft van de bosbessen, de balsamicoazijn en de mosterd toe en laat nog 10 min sudderen op een zacht vuur. Voeg er na 5 min de resterende bosbessen bij en kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en snipper de helft van de basilicum erover.
  • 2 Zet nog een pan op het vuur met een lepel olijfolie en bak de zalmfilets erin gaar. Eerst bak je de zalmfilets op de velkant. Na 2 à 3 min draai je ze om en bak je de zalm nog 2 min verder. Kruid met peper en zout. De textuur van de zalm zal zachter en smeuïger zijn als je de zalm niet helemaal gaar bakt, maar ‘mi-cuit’.
  • 3 Overgiet de zalm met de bosbessensaus en werk af met de rest van de fijngesnipperde basilicum.

Zalm met bosbessen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept