1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
3 Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
4 Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
5 Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
6 Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.
Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes is een recept van Delhaize