1 Zet een grote pan op het vuur en laat heet worden. Voeg de rozemarijn, een lepel boter en de olijfolie toe en schroei het vlees erin dicht gedurende 5 min. Draai het vlees om en kruid de gebakken kant met peper en zout. Herhaal voor de andere kant. Laat het vlees na het bakken enkele minuten onder een vel aluminiumfolie rusten alvorens aan te snijden. Zo blijven de sappen mooi bewaard.
2 Snijd de koolbladeren in lange repen. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en bak de kool even op. Kruid met peper en zout.
3 Bereid ondertussen de saus. Zet een pannetje op het vuur met de mosterd, de room en de whiskey en klop tot je een homogene saus krijgt. Kruid met peper en zout.
4 Snijd het vlees in porties en serveer er de groene kool en de whiskeysaus bij.
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus is een recept van Delhaize