Zoek
Aspergesoep à la flamande
4
15 min
Delhaize
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g gepelde garnalen
1 bot witte asperges
1 aardappel
2 sjalotten
4 eieren
2 gevogeltebouillonblokjes
1,5 l water
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 klontje boter
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereiding
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
Aspergesoep à la flamande is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Asperge-krielsalade à la flamande
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
PH SOS Piet - Asperges à la Flamande
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
asperges a la flamande anders
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept