1 Zet water op het vuur in een steelpan of een kleine braadpan en verwarm de oven voor op th. 3-4 – 110°C.
2 Houd de toppen van de asperges opzij en snijd de rest van de stelen in schijfjes. Schil de onderkant van de toppen, snijd ze in stukken en voeg er olijfolie, het sap van de citroen, het fijngehakte bieslook, peper en zout aan toe. Meng goed en laat de mengeling afgedekt in de koelkast rusten.
3 Laat de aspergeschijfjes 2 min garen in het kokend water. Laat ze uitlekken en mix ze samen met de verse room fijn in de blender of met de mixer.
4 Klop de eieren los en voeg er de aspergeroommengeling door een fijne zeef aan toe. Breng op smaak.
5 Verdeel deze bereiding in 4 crème brûléeschoteltjes die je in een grote ovenschotel zet. Giet warm water in de ovenschotel en laat
130 u in de oven bakken.
6 Haal de flan uit de oven en laat afkoelen.
7 Verwijder het vel van de gerookte zalmsteak en snijd hem in blokjes. Verdeel de zalmblokjes en de salade van de aspergepunten over de verschillende flans.
8 Fris opdienen met geroosterd brood.
Aspergeflan met gerookte zalm is een recept van Delhaize