1 Hak de witte chocolade in stukjes. Breng in een steelpan 5 cl room aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocoladestukjes toe, roer en laat 2 minuten staan. Roer tot een heel gladde bereiding. Laat lauw worden.
2 Klop de resterende room zeer stijf en spatel er de gesmolten chocolade onder. Bedek met vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
3 Doe de suiker, 25 cl water, de rum, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de steranijs en het sap van de limoen in een steelpan. Meng en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken tot een lichte siroop.
4 Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Overgiet met de gezeefde siroop. Roer, bedek met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
5 Verdeel de ananas met de siroop over kleine, diepe borden. Leg er in elk bord 3 quenelles van de witte chocolademousse bovenop, bestrooi met verkruimelde koekjes en serveer koel, afgewerkt met munt.
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse is een recept van Delhaize