2 Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout. Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw. Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min. Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
3 Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm.
4 Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min. Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is. Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar. Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
5 Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
6 Klop de room half op met de vanillesuiker.
7 Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.
Angel food cake en compote van rood fruit is een recept van Delhaize