1 Snij de aardappelen in grote blokjes en kook ze 20 minuten in gezouten kokend water.
2 Pel en hak intussen de sjalotten fijn. Doe ze in een steelpan met de melk, peper en zout en breng aan de kook.
3 Laat 10 minuten zacht koken op een matig vuur: de bereiding moet tot de helft ingekookt zijn.
4 Verwijder het zwoerd en hak de ham fijn.
5 Giet de aardappelen af en prak ze, met de gezeefde melk, tot een fijne puree. Voeg dan de geraspte muskaatnoot toe, de peterselie en de ham. Kruid met peper, niet met zout. Laat het mengsel afkoelen, verdeel in 12 porties en maak er kleine, platte koekjes van.
6 Rol ze in het paneermeel. Verwarm de boter, bij voorkeur in een pan met antikleeflaag. Bak er de aardappelkoekjes 5 minuten aan elke kant in tot ze goudbruin zijn.. Dien ze lekker warm op.
Aardappelkoekjes met Ardense ham is een recept van Delhaize