2 Snij de (vooraf ontdooide) visfilets in blokjes. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het maïszetmeel, de sojasaus, de geperste look en de korianderstengels (bewaar de blaadjes). Maal tot een homogeen gehakt.
3 Maak je handen nat, rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 10 minuten in de oven bakken.
4 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Doe 1 eetlepel olie in een wok of sauteuse, bak de currypasta 2 minuten aan en giet er de kokosmelk bij. Vul het doosje van de kokosmelk met water, schud even en giet het water ook bij in de wok. Voeg de suiker toe, de fish sauce en limoensap naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
6 Bewaar het groene deel van 4 uitjes voor de afwerking en snij de rest fijn. Laat in een kleine sauteuse kort roerbakken met de Chinese groenten in 2 eetlepels olie.
7 Leg de gare visballetjes in de saus en laat nog 2 minuten sudderen.
8 Bestrooi met het fijngesneden groene deel van de uitjes en de gehakte korianderblaadjes. Serveer warm met de rijst en de gebakken groenten.
Visballetjes met rode curry is een recept van Delhaize