Visballetjes met rode curry

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Snij de (vooraf ontdooide) visfilets in blokjes. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het maïszetmeel, de sojasaus, de geperste look en de korianderstengels (bewaar de blaadjes). Maal tot een homogeen gehakt.
  • 3 Maak je handen nat, rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 10 minuten in de oven bakken.
  • 4 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Doe 1 eetlepel olie in een wok of sauteuse, bak de currypasta 2 minuten aan en giet er de kokosmelk bij. Vul het doosje van de kokosmelk met water, schud even en giet het water ook bij in de wok. Voeg de suiker toe, de fish sauce en limoensap naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
  • 6 Bewaar het groene deel van 4 uitjes voor de afwerking en snij de rest fijn. Laat in een kleine sauteuse kort roerbakken met de Chinese groenten in 2 eetlepels olie.
  • 7 Leg de gare visballetjes in de saus en laat nog 2 minuten sudderen.
  • 8 Bestrooi met het fijngesneden groene deel van de uitjes en de gehakte korianderblaadjes. Serveer warm met de rijst en de gebakken groenten.

Visballetjes met rode curry is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept