Venusschelpen met Guinness

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien fijn. Pel de knoflook en haal hem door de lookpers zodat je een puree krijgt. Hak de peterselie fijn en zet even apart.
  • 2 Zet een grote pan op het vuur met de boter, de uien, de knoflookpuree en de helft van de peterselie en laat kort stoven. Voeg de room, de schelpen en het bier erbij. Plaats het deksel op de pot en laat op een hoog vuur garen gedurende 6 à 8 min, tot de schelpen openen.
  • 3 Kruid met peper en zout en voeg de resterende peterselie toe. Serveer meteen.

Venusschelpen met Guinness is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderpie met Guinness
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse Mosselen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Guinness-rundvleespot
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept