Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 250 g verse lasagnevellen
  • 3 2 gele paprika's
  • 4 1 portie saffraan
  • 5 1 venkel
  • 6 1 ui
  • 7 1 teentje knoflook
  • 8 2 rode paprika's
  • 9 350 g verse spinazie 1
  • 0 2 aubergines 1
  • 1 75 g pijnboompitten 1
  • 2 1 theelepel Provençaalse kruiden 1
  • 3 olijfolie 1
  • 4 peper en zout 1
  • 5 Snijd de gele paprika’s en de venkel in kleine stukjes. Stoof ze vijf minuten in wat olie en voeg dan water toe zodat de groenten net onderstaan. Kruid met saffraan, peper en zout en laat alles goed doorkoken tot de groenten zeer gaar zijn. Mix dit alles tot je een consistente gele saus krijgt. 1
  • 6 Kook de lasagnevellen in gezouten water. 1
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°C. 1
  • 8 Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika’s en de aubergines in stukjes en hak de spinazie grof. 1
  • 9 Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe. 2
  • 0 Doe de rode paprika en de auberginestukjes erbij. Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olie toe en bak de groenten tot ze gaar zijn. 2
  • 1 Voeg de spinazie toe en bak die zeer kort even mee. 2
  • 2 Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. 2
  • 3 Neem een ovenschotel en leg afwisselend laagjes gele saus, groenten, lasagnevellen, saus, groenten, pasta enzovoort. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de pijnboompitjes. 2
  • 4 Zet de lasagne 15 minuutjes in de oven om goed warm te worden.

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtompouce met saffraansaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept