1 Snij de aubergines in de breedte in dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min rusten zodat het vocht eruit trekt. Laat ze dan op keukenpapier uitlekken, smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en gril ze op de barbecue.
2 Snij de blokken halloumi in ½ cm dikke plakken, smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olijfolie en gril ze op de barbecue.
3 Strijk ook de chateaubriands in met olie en gril ze op de barbecue, 1 min aan elke kant. Leg ze op een snijplank en kruid met peper. Laat ze 2 min rusten, snij ze dan in niet te fijne reepjes.
4 Bestrijk een tortilla lichtjes met olie, draai ze om en besmeer één helft met 1 koffielepel pesto. Bedek met aubergineschijven, in grove stukken gebroken kaas en runderreepjes, plooi dan dicht. Bereid zo 8 tortilla’s.
5 Gril ze aan beide kanten op de barbecue in niet al te gloeiende houtskool en het rooster op de hoogste stand.
6 Serveer met een salade.
Quesadilla’s met rundvlees, halloumi en aubergines is een recept van Delhaize