Quinoa met biet op risottowijze

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rauwe rode biet.
  • 2 Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
  • 3 Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
  • 4 Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
  • 5 Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
  • 6 Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
  • 7 Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
  • 8 Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
  • 9 Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.

Quinoa met biet op risottowijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoa op risottowijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept