2 Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
3 Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
4 Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
5 Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
6 Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
7 Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
8 Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
9 Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.
Quinoa met biet op risottowijze is een recept van Delhaize