1 Verwijder het loof van de venkels en snij de rest in kleine blokjes (ong. 500 g netto). Doe ze in een grote steelpan gevuld met kokend water en laat ze 10 minuten zacht koken.
2 Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Verkruimel de roquefort grof.
4 Giet de venkelblokjes af en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
5 Leg de blokjes in een enkele laag in de taartbodem, bestrooi met roquefort en giet er het eimengsel bovenop. Zet 30 minuten in de oven.
6 Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de gehalveerde kerstomaten, olijfolie, azijn en zout.
7 Serveer de warme quiche met de salade.
Quiche met venkel en roquefort is een recept van Delhaize