1 1 eetlepel vers geperst citroensap (voor de hummus) 1
2 1 eetlepel water 1
3 1 theelepel gemalen komijn (of koriander) 1
4 1 bosje basilicum 1
5 1,5 theelepel tahin (optioneel) 1
6 80 g pijpajuin 1
7 100 g hazelnoot 1
8 60 ml olijfolie (voor de pesto) 1
9 zout 2
0 peper 2
1 Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met de olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren. 2
2 Voor de hummus: mix de kikkererwten, de olijfolie, de knoflook, het water, het vers geperste citroensap, zout, peper, de gemalen komijn (of koriander) en de tahin (optioneel) goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt. 2
3 Voor 4 personen heb je 100 gram hummus nodig. 2
4 Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak. 2
5 Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af. 2
6 Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.