Oesters met gepekelde venkel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de venkel en de radijzen schoon en snijd ze in ultrafijne brunoise.
  • 2 Snipper het venkelloof fijn en meng met de radijzen en de venkel in een kom.
  • 3 Kruid met peper en zout.
  • 4 Overgiet het met een heel potje sjalot op wijnazijn.
  • 5 Meng goed door elkaar en laat een uurtje rusten in de koelkast. Open intussen de oesters en haal ze uit de schelp. Verwijder de resten van de schelp en maak ze schoon onder koud water.
  • 6 Droog nadien de schelpen zodat ze mooi schoon zijn. Serveer nu de groentjes in de oesterschelpen en leg er een oester op.
  • 7 Werk af met nog een beetje venkelloof.

Oesters met gepekelde venkel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept