1 Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
2 Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
3 Stoof de ui glazig in wat olie.
4 Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
5 Voeg de quorn en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
6 Verwarm de oven voor op 180°C.
7 Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er 1,5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
8 Verdeel het quorn-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
9 Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree. 1
0 Trek eventueel met een vork lijntjes in de puree en zet de schotel 30 minuten in de oven.
Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree is een recept van Delhaize