Zoek
Yakitori
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bussel dikke lente-uitjes
700 g filet van kippenbouten
1 afgestreken eetlepel griessuiker
7 cl japanse sojasaus
5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
rijst om erbij te serveren
5 cl saké
Bereiding
1
Laat 8 houten brochettestokjes 30 minuten op voorhand weken in koud water.
2
Breng in een steelpan de sake, de mirin, de sojasaus en de suiker zachtjes aan de kook en neem van het vuur.
3
Snij de kipfilets in blokjes en de lente-uitjes in stukjes van 3 cm. Steek ze afwisselend op de brochettestokjes. Bestrijk ze met de saus.
4
Laat de brochettes op de barbecue of onder de ovengrill roosteren. Draai ze geregeld om en bestrijk ze regelmatig met de saus.
5
Serveer warm met rijst.
Yakitori is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Yakitori
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse groenterijst met yakitori
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yakitori
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip yakitori
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Yakitori
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse groenterijst met yakitori
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept