1 Laat de boter smelten in een grote gietijzeren stoofpot. Bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan. Dek af en laat zachtjes fruiten.
2 Snij de 3 soorten vlees en de geschilde aardappelen in grote blokjes. Snij de preiwitten in stukken van 5 cm.
3 Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de stoofpot, kruid met peper en zout en bedek met het vlees. Voeg eerst peper en zout toe, dan de preiwitten en vervolgens de resterende aardappelen. Doe er de wijn bij en 37,5 cl water. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, de komijn, de kruidnagels en het kruidentuiltje. Breng langzaam aan de kook.
4 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
5 Zet het deksel op de stoofpot en zet in de oven. Reken 2 uur gaartijd.
6 Serveer heel warm.
Stoofpotje van drie soorten vlees is een recept van Delhaize