1 Verwarm 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngesnipperde uien op een zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2 Bak, ondertussen, het vlees aan alle kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olie in een grote bakpan op een vrij hoog vuur.
3 Bestrooi de uien met de bloem, meng 30 sec. en giet er het bier bij. Meng en doe er het vlees bij.
4 Neem 25 cl water, giet een beetje in de bakpan, roer de aanbaksels los en doe deze bij in de stoofpot. Voeg de rest van het water toe, het kruidentuiltje, de mosterd en de bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 20’ sudderen op een heel zacht vuur. Roer regelmatig om.
5 Verkruimel de speculaas en doe de stukjes bij in de stoofpot. Laat nog 10 min. stoven. Het vlees is gaar als het bijna uiteenvalt.
6 Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met dikke frieten.
Stoofvlees met Grimbergen en speculaas is een recept van Delhaize