1 Snij de konijnfilets in blokjes. Verwarm de boter en de olie in een stoofpot en bak er de blokjes in op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Neem ze eruit.
2 Fruit in dezelfde pot de fijngesnipperde ui 5 minuten op zacht vuur.
3 Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe. Roer de bakresten los, voeg dan 20 cl water toe, de rozemarijn, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de blokjes konijn en de pruimen. Dek af en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur.
4 Snij intussen de sneden spek in stukken en bak ze in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat uitlekken op keukenpapier.
5 Doe de mosterd bij in de saus, roer, voeg dan het spek toe, breng op smaak met peper en zout.
6 Serveer meteen met puree of stoemp.
Stoofpotje van konijn met pruimen en spek is een recept van Delhaize