Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 minuten inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 minuten.
  • 4 Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers het teentje knoflook en meng met het sap van ½ limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 minuten.
  • 5 Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.

Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Phad thai (gebakken rijstnoedels)
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbrochettes met satésaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept