1 Oesters met tomaat en wakame: ontpit en snij de tomaat in heel kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Voeg de mirin en de azijn toe en meng. Verdeel over 8 geopende oesters.
2 Oesters met manchego en pili-pili: meng de manchego met het geperste lookteentje en de olie. Verdeel over 8 geopende oesters.
3 Oesters met kruiden en citroencrumble: laat de panko en het geperste lookteentje lichtbruin bakken in 2 eetlepels olie. Neem van het vuur en voeg de citroenschil toe. Zet opzij. Mix de kruiden met de lente-ui, 6 eetlepels olie, peper en zout. Verdeel deze mix over 8 geopende oesters.
4 Leg de oesters op het barbecuerooster en laat ze ongeveer 3 min grillen (tot het vocht begint te borrelen!)
5 Schik de oesters op een bedje van grof zout. Werk die met kruiden af met de citroencrumble, die met tomaat met de wakame en die met manchego met de pili-pili. Kruid eventueel met peper.
Trio van gegrilde oesters is een recept van Delhaize