1 Schil de wortelen en behoud de schillen en de topjes. Hou de staarten opzij. Snij de wortelen in kleine stukjes en bak ze met de gehakte ui en de knoflook. Voeg de curry en sinaasappelsap toe en voeg water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn. Eenmaal de wortelen gekookt zijn, meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
2 Plaats de staarten in een pot, vul die op met water totdat de ingrediënten helemaal ondergedompeld zijn en voeg een 20gr boter toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat koken tot volledige verdamping. Was de schillen. Bereid de dressing met azijn en de twee oliën, kruid goed en meng met de schillen.
3 Was de topjes en droog ze af met keukenpapier. Verhit een beetje olie in een pan en frituur ze zachtjes. Kruid eenmaal uit de frituur. Dresseer de gepureerde wortelen met de staarten, de sla van de schillen en de chips-topjes op de borden.