Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 1 ui
  • 3 olijfolie
  • 4 0,5 koffielepel gemalen kaneel
  • 5 3 soeplepels citroensap
  • 6 2 koffielepels gemalen koriander
  • 7 50 g pijnboompitten
  • 8 200 g volkorenbulgur
  • 9 1 portie saffraan 1
  • 0 4 dl water 1
  • 1 3 soeplepels gemalen munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee 1
  • 2 100 g rozijnen 1
  • 3 peper en zout 1
  • 4 Schil en versnipper de ui en bak hem samen met de kaneel, de koriander en de pijnboompitten in een vleugje olijfolie. 1
  • 5 Voeg de bulgur, de saffraan en peper en zout toe. Laat het geheel een poosje sudderen. 1
  • 6 Voeg het water toe aan de bulgur en laat op een zacht vuurtje met een deksel doorkoken. 1
  • 7 Voeg de munt, de rozijnen en het citroensap toe.

Turkse bulgur met saffraan, munt en rozijnen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept