1 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal) 1
2 1 koffielepel fijngesneden galangawortel (in bokaal) 1
3 2 eetlepels limoensap 1
4 4 eetlepels fish sauce 1
5 5 cl kokosmelk 1
6 1 bussel verse koriander 1
7 Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de champignons in fijne plakjes, snipper het chilipepertje en de stengels citroengras fijn. 1
8 Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg het citroengras toe, het chilipepertje, de rode currypasta, de kurkuma, de suiker, de kaffir en de galanga. Laat 2 min. sudderen. 1
9 Voeg dan de champignons en de scampi’s toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min. sudderen. Doe er de fish sauce bij, het limoensap en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout en neem van het vuur. 2
0 Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.
Tom yam khung (garnalensoep met citroengras) is een recept van Delhaize