1 Ouder: Kook de snijbonen gedurende 5 min. in kokend water. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en houd de olie bij. Laat de tonijn in eigen nat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een blad bakpapier op een ovenplaat.
2 Kind: Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verkruimel de tonijn en meng hem met de snijboontjes en de gedroogde tomaten. Peper.
3 Kind: Leg het deeg op het werkblad. Gebruik een kom om er 4 schijven uit te snijden. Doe hetzelfde met het andere deeg. Leg 1 lepel vulling op de helft van de cirkel. Doe wat koud water op de rand van het deeg, plooi het in twee en druk goed op de randen om ze dicht te kleven. Leg de flappen op de ovenplaat bedekt met bakpapier.
4 Ouder: Zet in de oven en bak gedurende 20 min.
5 Kind: Was de sla en snijd hem in stukken. Giet wat olie en een beetje citroensap over de gedroogde tomaten.
6 Ouder: Haal de flappen uit de oven.
7 Dien de flappen op met de krokante salade en de guacamole.
Tonijnflappen, gesneden boontjes en gedroogde tomaten is een recept van Delhaize