Crumble met chocolade en amandelen

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 2 Laat 125 g boter in een kookpot op zacht vuur smelten. Voeg de in stukjes gehakte chocolade toe en roer tot een glad geheel. Neem van het vuur, voeg 100 g suiker toe, 35 g bloem, de eieren en een snuifje zout, roer goed.
  • 3 Verdeel over 4 grote, individuele ovenschaaltjes.
  • 4 Snij 75 g boter in stukjes en voeg 75 g bloem, 75 g suiker, zout en het amandelpoeder toe. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot grote kruimels. Verdeel over de 4 schaaltjes.
  • 5 Hak de gepelde amandelen grof en strooi over de crumble. Zet 12 minuten in de oven.
  • 6 Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Lekker simpelweg zo of met crème anglaise, frambozencoulis of een bolletje vanille-ijs.

Crumble met chocolade en amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept