1 Snijd 2 reepjes uit de citroenschil met een dunschiller. Doe ze in een steelpan en voeg er de melk, het kaneelstokje en 45 g van de suiker aan toe. Breng het zachtjes aan de kook. Verwijder de pan van het vuur en dek ze af. Laat 10 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.
2 Klop de eidooiers en 45 g van de suiker tot een stevige romige witte massa. Voeg er het maïszetmeel aan toe en roer tot je een homogene massa hebt. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe terwijl je roert. Giet dit mengsel in de steelpan en verwarm het zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje. Blijf roeren totdat de crème voldoende gebonden is. Verdeel de crème in 4 crème brûlée-potjes en laat min. 4 uur opstijven in de koelkast.
3 Strooi op elk potje een afgestreken el suiker voor het opdienen en karamelliseer de suiker met een keukenbrander of gewoon in de oven onder de grill.