1 Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote sauteuse en voeg de gehakte ui toe, de oregano en het gehakt. Bak op vrij hoog vuur, breek het vlees tijdens het bakken met een spatel in kleine stukjes. Voeg, wanneer alles goed gebakken is, de passata toe en laat 15 minuten op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
2 Snij intussen de courgettes in blokjes en roerbak ze in 2 eetlepels olie in een wok op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe, bestrooi met gedroogde salie.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verdeel de spirelli over de bodem van een ovenschaal. Overgiet met 25 cl bouillon (warm water met daarin het opgeloste halve blokje), evenals het vrijgekomen vocht van de courgettes en meng. Bedek met de helft van de courgettes, voeg dan de saus met het gehakt toe. Bedek met de rest van de courgettes en bestrooi met geraspte mozzarella.
4 Zet 20 minuten in de oven. Serveer warm, bestrooid met gehakt basilicum.
5 De voorgekookte deegwaren zullen het vocht van de courgettes absorberen en voorkomen dat de gratin doordrenkt is.
Courgettegratin met bolognesesaus is een recept van Delhaize