1 Haal de côte à l’os een uur op voorhand uit de koelkast en laat de satéstokjes weken in koud water.
2 Snij de rode ui in kleine stukjes en fruit in de olie (de ui moet glazig worden). Voeg de tijm, de laurier, de peterselie en de look toe. Bevochtig met voldoende wijnazijn en laat inkoken.
3 Voeg de rode wijn en de porto toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de rundsfond toe en laat de saus inkoken.
4 Kruid het vlees met peper en bak in een hete pan met een beetje olie. Voeg een nootje boter toe en laat aan beide zijden kleuren (10 à 15 minuten naargelang de grootte). Laat het vlees 5 minuten rusten (Je kan de côte à l’os ook op de barbecue grillen).
5 Kook de asperges beetgaar in kokend gezouten water en laat ze daarna schrikken in ijswater. Steek de asperges op een satéstokje, doop ze in een beetje olie en gril ze.
6 Kruid de côte à l’os met zout, snij het vlees in plakjes en serveer met de groene asperges, de waterkers en de gezeefde rode wijnsaus.
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus is een recept van Delhaize