0 1 afgestreken koffielepel van komijnpoeder, chili, paprika en griessuiker 1
1 480 g rode bonen niet bereid (uit blik, uitgelekt gewicht) 1
2 3 eetlepels gehakte peterselie 1
3 oranje cheddar 1
4 peper en zout 1
5 Snij de ui fijn en de paprika’s in kleine blokjes, fruit ze met 3 eetlepels olie gedurende 10 minuten op heel zacht vuur in een stoofpot met deksel. 1
6 Bak intussen het gehakt bruin in een grote braadpan met 1 eetlepel olie. Breek de massa met een spatel in kleine stukjes. 1
7 Doe het vlees, de passata, de geperste knoflookteen, het laurierblad, de suiker en de specerijen in de stoofpot. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen op heel zacht vuur. 1
8 Spoel de bonen goed onder koud water. Laat ze uitlekken en doe ze bij in de stoofpot. Meng en laat nog 5 min. sudderen. 1
9 Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer warm met rijst of brood. Dien de grof geraspte cheddar apart op.