Tajine van lam met pruimen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
  • 2 Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
  • 3 Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  • 4 Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
  • 5 Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.

Tajine van lam met pruimen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept