1 Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
2 Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
3 Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4 Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
5 Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
Tajine van lam met pruimen is een recept van Delhaize