1 Schil de wortelen en snijd ze samen met de selder in kleine blokjes. Snipper de sjalotten fijn.
2 Zout en peper de stukken konijn. Doe de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin alvorens ze uit de pot te halen. Doe de sjalotten in de pot en bak ze gedurende 3 min. al roerend aan. Voeg de wortel- en selderblokjes toe en bak het geheel nog 3 min. terwijl je blijft roeren. Doe de cider in de stoofpot en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de gevogeltebouillon en de mosterd toe. Meng en doe het laurierblad, de rozemarijn en de stukken konijn erbij. Doe het deksel op de pot en laat 1 uur op een zacht vuur stoven.
3 Haal de stukken konijn uit de pot, laat ze afkoelen en verwijder de beenderen.
4 Meng de boter en de bloem en voeg dit mengsel toe aan de pot. Kook op een matig vuur waarbij je blijft roeren tot de mengeling indikt. Breng op smaak. Haal de pot van het vuur en verwijder het laurierblad en het takje rozemarijn.
5 Verwarm de oven voor op 180°C.
6 Doe de stukken vlees en de saus in een ovenschaal. Bedek alles met een rol kruimeldeeg. Klop het ei met 1 eetlepel koud water. Gebruik een keukenkwast om het kruimeldeeg met ei te bestrijken. Snijd blaadjes van verschillende afmetingen uit het andere deeg en leg ze op de taart. Druk de randen aan met de achterzijde van een lepel. Bestrijk alles met ei. Maak een gaatje in het midden van de taart en breng er een kleine schoorsteen van bakpapier in aan.
7 Zet 25 min. in de oven tot de korst goudbruin is.
Taart met konijn en pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)