1 Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
2 Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
3 Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
4 Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
5 Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes is een recept van Delhaize