Taart met citrusflan

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 5-6 (170°C).
  • 2 Breng de melk, de room en 100 g kristalsuiker aan de kook.
  • 3 Klop de eieren op met de rest van de suiker en het zetmeel. Voeg er, al kloppend, beetje bij beetje de kokende melk bij, vervolgens het limoensap, het sap en de schil van de sinaasappel en de cointreau (facultatief).
  • 4 Boter een taartvorm (met hoge rand en afneembare wand) in en leg er het deeg in. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • 5 Giet er het mengsel op en laat 50 minuten bakken in de warme oven. Laat volledig afkoelen.
  • 6 Smelt de marmelade op een zacht vuurtje en mix ze. Strijk ze uit op de taart en zet deze 1 uur in de koelkast. Haal voorzichtig uit de vorm en serveer goed koud.

Taart met citrusflan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept