Tartiflette

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de aardappelen in de schil volgens de methode van uw keuze. Laat ze niet te zacht worden.
  • 2 Bak de spekreepjes zonder vetstof in een grote pan. Begin met een zacht vuurtje dat je hoger zet zodra het vet begint te smelten. Laat de gebakken spekreepjes uitlekken en fruit de gehakte uien in het spekvet. Dek af en laat op een zacht vuurtje zweten.
  • 3 Snijd intussen de aardappelen in ronde (al dan niet geschilde) schijven. Doe ze bij de uien, giet de witte wijn erover en laat nog 5 min bakken op een zacht vuurtje. Voeg de spekreepjes en eventueel de room toe. Kruid naar smaak.
  • 4 Laat de over voorverwarmen op th 7 - 210°C.
  • 5 Wrijf een grote ovenschotel in met het versnipperde teentje knoflook en doe de bereiding erin. Snijd de Reblochon horizontaal doormidden en leg beide helften met de korst naar boven op de aardappelen alvorens 25 min te laten bruinen in de oven.
  • 6 Dien heet op met een grote salade.

Tartiflette is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tartiflette (3)
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta tartiflette
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast tartiflette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartiflette
30-60 min -
Bekijk recept

Tartiflette (3)
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta tartiflette
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast tartiflette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartiflette
30-60 min -
Bekijk recept