1 Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking. Zet even apart.
2 Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Snijd de auberginesin de lengte in dunne plakjes en daarna in
2 Werk af met een beetje olijfolie. Gril de aubergines aan beide kanten tot ze gaar en mooi gekleurd zijn. Gril daarna de ham kort aan zodat ze lekker krokant wordt.
3 Snijd de vijgen in 4 en zet even apart.
4 Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Pluk de blaadjes basilicum, houd er enkele apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Pers de citroen en meng met de olijfolie, de balsamicoazijn, de honing en de fijngesnipperde kruiden zodat je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
5 Meng de vinaigrette onder de bulgur en hussel er de jonge gemengde sla door.
6 Werk de bulgursalade af met de gegrilde aubergines, de vijgen, de ham, de basilicum, de parmigianoschilfers en Espelettepeper.
Bulgur met gegrilde aubergines is een recept van Delhaize