2 Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot, leg er de gehakte chocolade bovenop en laat op heel zacht vuur smelten. Neem de pot van het vuur wanneer er nog slechts enkele stukjes overblijven. Laat 1 min. rusten en roer dan tot de bereiding goed glad is.
3 Doe, nog altijd van het vuur, de suiker, de bloem en het zout bij in de kookpot. Meng en voeg dan de eieren één voor één toe, al roerend met de garde.
4 Giet het beslag in een met bakpapier beklede, rechthoekige bakvorm (32 x 22 cm). Hak de noten grof en bedek er het beslag mee. Laat 25 min. in de oven bakken.
5 Laat in de vorm volledig afkoelen. Haal uit de vorm en snij in vierkante stukjes. Serveer de brownies eventueel in papieren vormpjes.
6 Weet dat, wanneer je het geduld hebt om te wachten, de brownies nog lekkerder zijn wanneer je het gebak pas ‘s anderendaags versnijdt!
Brownies met Braziliaanse noten is een recept van Delhaize